O nebezpečnosti žití

O nebezpečnosti žití

Anotace: Důvera....zrada....pád....vzestup....vítězství.

I. Akt - Rekapitulace

Pochodeň života ve větru plápolá
Hromy hrají, déšť tancuje
Pomalu chřadne páteře opora
Po řece Styx další popluje

II. Akt - Intermezzo

Stín stínu
Nad hrobem stojí
Hrabe hlínu
Sám sebe se bojí

III. Akt - Příčina

Za každou pravdou skrývá se lež
Zuby o sebe tiše brousí
Je vysoká jak kostelní věž
Na tváři vlídnou masku nosí

IV. Akt - Důsledek

Zezadu se připlíží
Hrdlo něžně podřízne
K odchodu pak zamíří
Životu cestu odřízne

V. Akt - Poučení

Ostražitost růže přináší
Oči na stopkách, uši v pozoru
Boj o život toto vše obnáší
Nebezpečí sahá až za okraj obzoru
Autor Serja, 29.12.2012
Přečteno 392x
Tipy 1
Poslední tipující: Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí