Absurdistán

Absurdistán

Anotace: ...z pohádky do pohádky...

 

 

Jak se žije lidem v této zemi? 

 

Špatně pane, tuze špatně!

Od rána do noci,

bez cizí pomoci

pracují.

 

Jak se žije lidem v této zemi?

 

Ále…bídně pane, vážně bídně!

Někteří na chleba nemají,

často k Vám ruce vzpínají.

Vzpomínáte?

 

Jak se žije lidem v této zemi?

 

Lépe by mohlo býti, pane, lépe!

Na stará kolena,

skládají polena

před chalupou.

 

Tak že se žije lidem v této zemi?

To přec nelze býti ani z části  pravdou!

Vždyť já se mám dobře na mém zámku se zahradou.

Abys však neřekl, že na skrblíka si tu hraji...

"Stotřicetsedm Káčé každému starému v tomto kraji!"

 

*

*

*

Když zvýším teď almužnu prostému lidu

…hmm…

Já přec též pracuji až do úmoru!

A ti, jenž se neumí prát o své zlato,

zřejmě se stydí za svoji dřinu.

…hmm..

Už to mám!

Všichni, kdo souhlasí hned ruku na to,

zlaťáčky sypte se…

Tohle je za to!

 

„Ti, kteří se neumí prát o svoje platy, zřejmě se stydí za svoji práci.“

 Jaroslav Kubera (senátor)

 

 

Autor Cizí neštěstí, 29.12.2012
Přečteno 678x
Tipy 5
Poslední tipující: Květka Š., Joe Vai
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je ti sedmnáct? hmm..tak to klobouk dolů dámo, dost dobře napsané máš to za plnej počet!!!

29.12.2012 20:34:35 | xoxoxo

Sákriš! Zase kule! Já se ani k tý matuře nedohrabu :)

29.12.2012 21:49:27 | Cizí neštěstí

:-)

30.12.2012 10:44:13 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí