ZÁZRAK ZROZENÍ

ZÁZRAK ZROZENÍ

Anotace: Rozevláté opěvování narození pravnoučka

Než jen sám zázrak zrození
není nic krásnějšího na Zemi

Ještě před koncem roku
až po svátku slunovratu
právě bylo sněhu trochu
Šťastný to den a hodina
naše Ria synka porodila
Nebylo to neposkvrněné početí
ani stvrzené královskou pečetí
Tak teď i naše svatá Anička
má stejně svatého bratříčka
Vítáme tě, také jak by ne
u nás v Čechách, Jáchyme
Přejeme ti „buď dobrým člověkem“
abys přežil v tomto boji odvěkém
Tvé dětské oči v nitru tvém
tázaly se „tak kdeže jsem“
Tvůj pohled zcela oddaný
upíráš na všechny strany
Teď jsi hošík ještě zcela maličký
nejspokojenější u prsu mamičky
Také máš hlásek nesmělý a tenký
buď silný jak Gustav Frištenský
Autor RU 82, 31.12.2012
Přečteno 448x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak teď už vím, kdo byl Gustav Frištenský. :)

17.01.2013 00:11:01 | muchomůrka bílá

Milé - dokonce to byl i náš vzdálený příbuzný - zdravím!

17.01.2013 13:44:36 | RU 82

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí