Vášeň.

Vášeň.

Anotace: Přeji lepší Nový rok, než je ráno v této básni.

Víno musí proudem téci,
smích je dražší než-li slzy,
se soumrakem hleď se svléci,
na opilost není brzy.

Máš své sny a růže květy,
chceš-li, uschnou jako chvojí,
zaváháš...a nezbude ti,
mince má vždy stranu dvojí.

Jak lasturu rozevřu tě,
své rudé rty klíčem zamkneš!
Bodá, pálí, vášeň krutě,
nenasytná,...kdy se zalkneš?

Úd, kámen či ostrá dýka,
pro praktiky víc než kruté,
v očistci tu hříšník piká,
Caesar vzdychne: "I ty, ...Brute!?"

Nezbylo nic z podvečera,
hlava bolí, srdce stoná,
není nic, co bylo včera,
žije-li cos, ...dnes to skoná.

Hřích před křížem nekleká si,
zbydou jenom růže zvadlé,
nezbylo nic z dívčí krásy,

...lapiduch pozbírá padlé!
Autor ota.pé, 01.01.2013
Přečteno 444x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí