Trpká

Trpká

Anotace: Ach jo

 

Mnohým se stýská

že doba blízká

nedává šance

z rovného rance

 

závist je zhoubná…

zlatého rouna

ať mají mraky

že nemáš taky?

 

jsou jiná štěstí

s dělnickou pěstí

nedojdeš ráje

a kdo už zná je

tak ten ví svoje

na třídní boje

z vysoka seru

 

a v každém směru

k čemu pár krámů

když moji mámu

nutili mlčet

byl by to výčet

na celou knihu

 

je libo střihu? :

 

prolhané zprávy

cár hadru s právy

lidského tvora

žvanění hora

fízl či guma

kopnul si ruma

aby měl kuráž

tak mladej, ukaž

co všechno sneseš

 

nejhorší veteš

s veškerou mocí

úchylní cvoci

zblbnuté děti

všude jen smetí

odfláklá práce

vše staré kácet

a panel vztyčit

zavření dříči

vyhnání elit

jejich svět dělit

mezi pár hyen

 

na Rudý říjen

tancovat v davu

nemít svou hlavu

jenom tu jejich

 

trpce se směji

že se vám stýská

závist je nízká

co nebýt stádo?

co zase rádo

nechá se kopat

 

k čemu je ropa

když není volnost

k čemu vše pod nos

když děti platí

za svoje táty

co byli jatí

že zvali katy

pravými jmény

takové ceny

to všechno stálo

 

je vám to málo?

 

 

 

 

 

Autor vkl, 03.01.2013
Přečteno 336x
Tipy 7
Poslední tipující: Do Ga, Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

100x st...

03.01.2013 17:39:43 | Joe Vai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí