Malířka

Malířka

Anotace: ... po každé noci přijde ráno, ale ne každé má velké kouzlo a sílu...

 

 

 

Rozbalila kapesník v růžku s monogramem
takový ten starý posetý kytičkama
Co přikrývala večerem i ránem
slanýma vzpomínkama v sepjatých dlaních

S měsíčním svitem po nocích rozmlouvala
o tichém snění v jaru kopretin když zima tála
A stín prodloužil svoji ruku od paty až k vlasu
To ráno něžnou písní i slavík v tónech oněměl

Do trávy vešla závojem mlhy omotaná
s pastelem duhy vpleteným do vlasů
Ze srdce tíhu otiskla do malířského plátna
kde modrou oblohu polila svitem dnů

Za větrem odešla bolavost nevyřčených snů




Autor labuť, 28.01.2013
Přečteno 751x
Tipy 30
Poslední tipující: Holis, Belmon, vodnař, casla, mourovatákočka, Danger, Radhuza, Jiná, hostmen, střelkyně1, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tady se někdo mazlí :-) ach

10.03.2013 11:59:02 | Danger

celá je nádherná,jemná a něžná...jako sen z dnešního rána...o))

28.01.2013 16:47:13 | střelkyně1

Tohle má sílu. Krásné... Přitáhlo mě na Liter :-)

28.01.2013 11:24:53 | Kapka

Krásná působivá báseň.Jsou neustálé proměny v přírodě
i v životě.Vystiženo v básni-jak plyne čas a mění,nebo maluje stále nové obrazy.

28.01.2013 09:56:49 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí