K PADESÁTINÁM

K PADESÁTINÁM

Anotace: Blahopřání v rozevlátých verších

Synku - vím
jsem básník na péro
ale aby bylo veselo
blahopřání ve verších
napsat se mi zachtělo

Skoro každý je tvůj přítel
To je to víc - než kdysi
za Havlíčka mouky pytel

Člověk žije jako pták
Přes pochyby je to tak
Sotva křídly zašustí
té chyby se dopustí
rodné hnízdo opustí

Přesto se vrací
často a rád
je-li stále sám
nemá práci
ani kde spát

Ať žije nebo přežívá
zas tak zlé to nebývá
péči matek lékař vystřídá

O štěstí si necháš zdát
Však není to ani znát
a už je ti let padesát

Ke vší té smůle
bohužel je to jen
života větší půle

Ať děláš co děláš
nic nenaděláš
je to z vyšší vůle

Nevíš máš-li plakat
nebo už se smát
Dlouho ještě makat
u ponku dále stát

V duši zmatek a snít
o tom čase pochodu
než budeš nárok mít
žít ještě i v důchodu
Autor RU 82, 02.02.2013
Přečteno 3660x
Tipy 2
Poslední tipující: Joe Vai, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to tak. dobře napsáno:.-)

02.02.2013 11:36:49 | Robin Marnolli

Děkuji a zdravím!

02.02.2013 11:44:53 | RU 82

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí