Pan Seladon

Pan Seladon

Anotace: Co když potkáte člověka, který Vám bude číst z duše?

Jedu dlouhou cestou,
neznámý mám směr.
Když najednou přijde mi sen.

Klid, pohoda žádný věčný schon.
Jen na rameno poklepe mi pan Seladon.

„Dobrý den, nerad Vás vyrušuji,
ale jste jeden z mála,
kteří tu zastaví.

Podívejte se,
tamhle byla bitva u Chlumce.
A málokdy se vzpomene na ty chlapce,
co bojovali za sny jiných,
historii oslavovaných.

A tamhle, vidíte, prý kdysi oral Přemysl.
A nyní mu tam staví Dé osmičku.
Celý národ o tom ví,
jenže když už to stojí tak co s tím.

A teď Pane,
pojďte si hrát.
Život je moc krátký,
abyste jen pracoval.

Od mala se učíte,
potom do práce chodíte,
na stará kolena hodnotíte.
Není to škoda?

Tak schválně,
co by kdyby nastala změna a z Vašich snů se stala realita?

Děláte vše, o čem sníte,
milujete dívku Afrodité.
Šťastný život oba máte a nic nestárne.

Máte napsáno na čele,
že toužíte po svém světě.
Proto zavřete oči a zkuste snít.
To Vám nemůže nikdo vzít.

A že Vám nic nevychází?
Netruchlete, dokud máte úsměv na rtech,
jsou nad Vámi andělé.

Nyní jeďte dál,
Já Vás už nepotkám.

Tak se mějte dobře,
otevřete oči,
tahle Vaše cesta ještě nekončí."
Autor Hantec, 05.02.2013
Přečteno 436x
Tipy 3
Poslední tipující: XaYa, Robin Marnolli, Miriska
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale jo nakonec...zaujala:-)

05.02.2013 22:32:10 | Robin Marnolli

tip za myšlenku... a no...celkem se mi to líbí :-)

05.02.2013 13:29:06 | Miriska

Není to vůbec špatný, ale dojem kazí ty hrubky hned na začátku...

05.02.2013 13:05:18 | My2Mind

Diky za upozornění.

05.02.2013 13:12:15 | Hantec

Není za co. Ještě ten "schon" a bude to perfektní.

05.02.2013 20:11:15 | My2Mind

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí