Já bych...

Já bych...

Anotace: Ne vždy je lehké říci jasnou pravdu.

S kladívkem domy postavil.
S motykou řeku přehradil.
S kyblíkem nádrž naplnil.

Nahatý přešel Saharu.
Tábořil v pláních severu.
Snídal obědy k večeru.

Ukradl bankám peníze.
Vítězství přiřknul remíze.
Odvrátil světů kolize.

Nalezl mapu pokladů.
Zamkl na šestset západů.
Zbořil důvody dohadů.

Slunce donutil vyjít z jihu.
Přečetl nahlas prázdnou knihu.
V palácích dělal králům sluhu.

S deštníkem měsíc pokořil.
Tekoucí magma udeřil.
Proroctvím lživým uvěřil.

Přiznal i cizí nevěru.
Očesal sady bez sběru.
Rozšířil hnusnou pověru.

Pokřtil děťátko v márnici.
Tančil v sněhové vánici.
Zastavil rušnou dálnici.

Přeškrtal řádky v kronice.
Odrodil mládě tygřice.
Zneuctil odkaz světice.

Naučil létat jelena.
Za hlavu dal si kolena.
Z kamenů sekal polena.

Na lyžích sjížděl v pouštích duny.
Přeložil staré temné runy
a zpět se vrátil bez koruny.
Jak ale říci Lucince, že je ta nejkrásnější princezna na světě, aby mi to uvěřila?

Autor Herr Záplata, 18.02.2013
Přečteno 384x
Tipy 2
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to nemá chybu a k závěru básně..no myslím si že při tvé slovní zásobě a neotřelých obratech nebude těžké říct své vyvolené to co máš na srdci..věř si dodej si odvahy a běž na věc,nečekej čas je krátkej :-))Něco mi říká že ti uvěří .-)

18.02.2013 20:08:46 | xoxoxo

pohodovka, souhlasím...oznámit, báseň přečíst.

18.02.2013 20:56:10 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí