Karlu Havlíčku Borovskému

Karlu Havlíčku Borovskému

Anotace: .

 

 

Zdaňte vzduch a plaťte déšť-
každý myslí na totéž -
kde by své pozemské statky
rozšířil o jaké vzatky.
Lid pak dělný bez důvtipu
nezná nežli točit pípu
Lej hospodo! Dokola!
Než nás vojna zavolá!
Na co vojnu, milí páni?
Neskončiloť ještě braní.
Až nebude kde tu brát,
potom půjdem vojnovat.

A kde rozum? Tam co pýcha!
Obé ruku v ruce dýchá!
Kdo bez viny, byť omylem
či nedostatkem možností,
mávej ctí co praporem
a organizuj protesty.
A kde láska, odpuštění?
Pro nás tohle prostě není,
každý hbitě, vždy a rád
střílí do ostatních řad.

A když viník k mání není,
a dohasíná pozdvižení,
nezbývá než pro svůj žlab,
po způsobu zapšklých bab
navzájem se pomlouvat.
Což se nejlíp uhostí
pod pláštíkem zbožnosti.

 

 

 

 

Autor chicacheca, 18.02.2013
Přečteno 397x
Tipy 8
Poslední tipující: aley, kudlankaW, vkl, Miriska, enigman, Robin Marnolli, AlexisBlake
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sundal kolárek a šel spočítat hárek...

19.02.2013 00:21:28 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí