MINIATURY 16

MINIATURY 16

Anotace: Básničky i říkánky z pomyslné čítanky

MOC SE TĚŠIL
K cíli žhnul touhou
však před sebou
cestu měl dlouhou
Než pivo dopil
nepomohl ani klus
ujel mu autobus
Na sebe se zlobil
Naříkal.„jsem debil“

POHLED NA KRUŠNÉ HORY
a přifařené okolí
z okna mé komůrky
Na nebi malé mráčky
Rozpustile se honí
nikdo je nedohoní
ty bílé potvůrky
Nedívám se nadarmo
Krása bývá i zadarmo

CO PO NÁS ZŮSTANE
je velké záhadno
Po někom básně
a nic se nestane
Po mnohých ani …..

Tak je to správno
platí to už dávno
Lidi však od A až po Zet
po sobě by měli uklízet

DEKADENCE?
Děkuji ti vánku
že´s ve spánku
nás nasměroval
až na studánku

Na louce u lesa
kde už se zemí
snoubí se nebesa
pásly se laně

Děti je zhlédly
sborově volaly
hrrr na ně!

Burácelo to jak bubny
když pilkou na železo
porcoval kedlubny

Jak to leží stojí
je to nebo není
ještě k zamyšlení
nebo k zahození……
Autor RU 82, 23.02.2013
Přečteno 285x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí