Jelení příkop

Jelení příkop

Anotace: ...

 

 

Letíme životem
a nevnímáme prosté
tu tneme bonmotem
pokolikáté? posté

a vrávoráme dále
vždyť není času nazbyt

i slovo může zabít
když lež ozdobí krále
a učí, že to šlechtí

moudrost a banalita

je tolik svůdné nechtít
a číše nenalita
neb ruka druhou svírá
a třas má příchuť moci

za oknem zbytek noci
a z chrámu bliká víra
kdo zapomíná, zetlí
a rozpadne se v nuly

jen na okamžik světlý
se mraky rozetnuly
těch chvil je stále méně
a stálé míň to vadí

jed připomíná hadí
jiní se tisknou k ženě
a ty se tiskneš k sobě

však lid ti tleská zdola
a věrní stále chválí
cítíš se bohem zpola

a velkými jsou malí





Autor vkl, 27.02.2013
Přečteno 279x
Tipy 5
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai, Fiši, Bakchus, aravara
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ty jsi se ale rozepsal:-)
RM.

27.02.2013 22:39:33 | Robin Marnolli

Vkusná zkušeně napsaná politická satira jen málo přesahující decentní narážky. Já jsem tohoto pána popsal daleko drsněji...

27.02.2013 19:53:38 | aravara

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí