Žena a čádor

Žena a čádor

Anotace: Širín Barází, íránská básnířka v exilu - překlad z francouzštiny

Žena je zlatý skvost
žena je démant,
mající zářit v slunci.
Krása a ctnost jsou sestry
černý čádor však
činí z démantu kus uhlí
něžné oči pod temným závojem
zesmutní jako ptáci,
umírající v železné kleci
slavičí rty zamkne burka
závorou strachu
a řetěz života
tíží útlé ruce i srdce.
Žena je člověk, člověk je démant,
mající zářit
jako slunce lidem
Autor Dolma, 04.03.2013
Přečteno 331x
Tipy 1
Poslední tipující: Teop
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí