POCHYBNOST

POCHYBNOST

Anotace: Retro ze šuplíku - aneb z nenaplněných hříchů mládí. Snad jsem neporušil literská pravidla, když tu místo nového díla umisťuji věc, která je starší než většina zdejších "abonentů". Chtělo by se skoro napsat - co jste vy, byli jsme i my... ;-)

Sbírka: Retro ze šuplíku I.

POCHYBNOST

Když se vylil žloutek dne
z modré noci teskných vzpomínek
vrátila se do mých očí skutečnost
tak ocelově namáhavá myšlenkami
Co zbyde z špatné poezie
To úder o skleněnou zeď
jež mou touhu tak farizejsky nechránila
tříští teď lebeční kost do šedavé kůry
Algena všedního dne bolest zklidní
Upocený útěk do skutečna je v podstatě klam
mrzký kousek vynucený na laciném pianě
V naivitě mládí jsem hledal roztouženou dlaň
Jak překvapivě směšné je splést si mechový polštář s holou skálou
Kolik že úderů ještě prožiješ
Je nutné vyčíst ze starých pergamenů
že je tady šance
vyrovnaná hra
Buď praskne ta skleněná zeď
nebo se zlomí drásající touha
V sekundách života lze unést vše
jen nechtít umírat
a věřit i bláznivým prorokům
Pochybnost je umírání v křečích vlastního mozku
No co
budu hledat dál
/Kéž vykřesal bych ještě zbytek sil/


1976(?)

Autor Amonasr, 12.03.2013
Přečteno 459x
Tipy 3
Poslední tipující: Miriska, Joe Vai, ewon
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí