Ovce

Ovce

Anotace: ..............

OVCE

Každé desetiletí škatulkují si ovce nové pojmy,
co je normální a z čeho nabývají zvláštní dojmy.

Nezapadá do stáda ? - tak ho suďte!
Vymyká se vašim řadám? - klidně zuřte.

Vlci v beránčím rouše,
kteří neublížili by ani mouše?

Pro svůj vlastní prospěch navzájem se požírají,
s absencí citu, svědomí – den za dnem přežívají.

Pokrytectví, faleš – lžeme i sami sobě,
bylo by to rozdílné narodit se v jiné době?

Možná na planetě, která nebyla by Zemí,
kde pravidla měla by odlišná znění.

Maska lhostejnosti – na srdce štít,
jediný způsob jak v tomto světě žít.
Autor Samanta, 12.03.2013
Přečteno 427x
Tipy 7
Poslední tipující: kudlankaW, Robin Marnolli, V.N.Losinský, Morgenstern
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některé myšlenky poměrně dobré.

12.03.2013 20:56:04 | kudlankaW

je to takový jednoduchý A,A, ale zaujal mne text.

12.03.2013 20:46:17 | Robin Marnolli

Legrační jak pravdivá básnička to je a některé rýmy jsou úsměvné. ;)

12.03.2013 20:07:17 | Morgenstern

Je mi líto, ale není to poezie.

12.03.2013 20:02:22 | Hagrid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí