Nech žít / Nelidská

Nech žít / Nelidská

Anotace: Dvě básně které patří k sobě a jejich názvy mluví za vše.

Sbírka: Složené z papíru

Nech žít 1/2
Máš problém?
Seber se a vypadni.
Odejdi a někde vychladni.
Nech mě být!!
Zmiz mi z očí, jak chceš uklidni.

Až okolí se jenou vylidní
a budem navzájm vlídnější,
svět bude ještě krásnější
a žít ho bude mnohem snadnější.

Nelidská 2/2
Bez obav že za zády
síly jsou, které nás ovládly,
jako květy, co nikdy nezvadly,
zlý svět sledovat z povzdálí.

Klid náleží srdci, duši
i tělu byť s váhou je muší.
Vážnost nik neztráceje
když tam ta láska je.

Bez falší, přetvářky
neslýchaje ni urážky
či jedy z úst okolních lidí,
co podstatné vůbec nevidí.

No nač se vzájemně šidit,
lepší bývá po dobrém vyjít.
Úspěch správného žití sklidit
a nejen slepě a marně se pídit
po tom co tady stejně není
a ani se nidky nezmění.

Život jediný, jediným směrem,
okusený vlastním tělěm,
co vždy problémům stálo čelem.
Tak zní pravé story lidstva, nás
to řekl mi noci minulé hlas.
Autor exKlarka, 16.03.2013
Přečteno 453x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi téma :)

16.03.2013 08:41:10 | Radhuza

bod za tu dvojku, ta první se mi tolik nelíbí, a ubral bych tam jeden háček nad e;-)
RM.

16.03.2013 08:23:26 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí