Stvoření

Stvoření

Anotace: co tvoříme básněním?

Stvořil jsem slova,
oblačno nad sluncem,
polibcích úzkost úsměvů,
bez vyznáních, bez možnosti
vzíti zpět.

Stvořil jsem svět,
bez bílých oblaků,
jasný a bez možnosti bolesti,
sesypal se v hromady
dvou trosek.

Stvořil jsem své já,
nežijící, ale pevné v radosti,
mimo tělo, ale s tělem v jednotě,
vydal jsem se jinam.

Stvořil jsem dívčí obdiv,
v dlaních pocítil jsem ňadra,
vyspělosti a možnosti dáti,
slova místo činů a činy
místo…

Stvořil jsem jejich tváře,
úsměvné v osamělém dojetí,
velebné v možnostech hysterie,
Stvořil jsem pouze sám…
…sebe.
Autor Láďa, 25.03.2013
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí