Jsou prázdná města plná lidí

Jsou prázdná města plná lidí

Anotace: Z starých odkládaných básní uvolňuji jednu, na niž jsem celkem hrdý... co více říci... jsou prázdná města plná lidí.

 

 

Jsou prázdná města plná lidí.
Davy jejich táhnoucí se do dáli,
jenom několik z nich třídí
si rozum, přec prázdní zůstali.
Jejich duše jsou roztrhány,
a jejich těla již shnila,
snaží se skrývat svoje rány,
neb není vody jenž by je smyla.

 

Jsou prázdná města plná lidí.
Na věky opuštěni moudrostí,
každý z nás svými cíli se řídí,
jak jedinou lidskou bytostí
by byl on sám mezi divou zvěří,
šíleně drží se snah svých pudů,
když svými skutky vodu čeří
všichni ho vidí - lidskou zrůdu.

 

Jsou prázdná města plná lidí.
Každý člověk jde po vlastní dráze,
někteří z nich ale cosi vidí,
když trhají mocné z iluzí hráze,
však to co zří je zevnitř drtí
a zvenčí ničí je osamění,
touží, jako já, již dosáhnout smrti,
neb ztratili víru že cosi změní.

 

Jsou prázdná města plná lidí...

 

 

Autor Trystan ap Tallwch, 07.04.2013
Přečteno 504x
Tipy 7
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Rezkaaa, Anjesis, Miriska, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Dobrá myšlenka a dobře ses s ní popral.
Již v šestnácti jsem ve velkém kritizoval lidi, jako bych já sám nebyl člověk. Dnes vím, že všichni jsem stejní, ikdyž jsme každý jiný.

26.05.2013 03:58:12 | VEDz RVAHEs

jo, je dobrá.

07.04.2013 07:42:39 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí