Alej duší

Alej duší

Anotace: Krátké zamyšlení. Bylo by krásné sázet duby místo hrobů, nemyslíte? *psáno na přesný počet slabik (1;4;4;6;5)*

Jen
tiše šumí
Alej duší,
rozfoukaná dechem
do tisíců stran.
Jak
bosé nohy
hladí zemi.
krášlena nahotou
nevinnost lidská.
Dál
nebe zdobí,
tanče v roji,
nesmyslný valčík
spadané listí.
Stůj.
Spočiň tělu.
Duby z prachu
otevřou ti náruč
jako každý z nich.
Za
jedno tělo-
dá jeden kmen.
Poklona životům
bezelstnost mrtvých.
Tak
hřbitov stromů,
Alej duší,
nekonečně stráží
dar pozůstalých.
Autor Megan, 11.04.2013
Přečteno 385x
Tipy 1
Poslední tipující: Bakchus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí