Okolo strážně věže

Okolo strážně věže

Anotace: Přetextovaná píseň "All along the watchtower" od Boba Dylana...

„Musí být přeci cesty úniku“ řekl šašek zloději
„Je tu příliš mnoho prachu a strachu a všeho“ bezmoc tu střídá naději.
Vtrhli sem muži v černých oblecích,zorali moji zem
Vypili mé víno a zorali mou úrodu, neznalí jejich cen.

„Není důvod se k ránu bát.“ ten zloděj zašeptal
„Stále je tu mnoho z nás, těch co se umějí žití smát.
Ty a já jsme ale sví na jedné z těhlech cest
Tak nedávejte nám volnost v lžích, úplněk halí svět.“

Okolo strážné věže princezna drží stráž.
Zatímco kolem proudí davy, pijící na kuráž
V dáli a v neprůhledné mlze vlci vyjí na měsíc.
Pár jezdců se mlhou noci a vítr vane víc.
Autor J. Póža, 11.04.2013
Přečteno 315x
Tipy 1
Poslední tipující: Tera.kuckuc
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí