VZTAH K BÁSNÍM

VZTAH K BÁSNÍM

Anotace: Bylo mi otištěno přes 500 příspěvků. Čas, abych v rýmech vyjevil svůj skutečný stav k básním a ukázal, jak se léty ledacos mění.

Vzpomínaje dob školních let
pro mne byl to zvláštní svět
Neměl jsem vůli ani kázeň
naučil se - ni jednu báseň

Co nepostřehl při výuce
mám-li celou pravdu říct
učebnici pak neměl v ruce
Nedoučil se tak zhola nic

Pak v hodinách zkoušení
stres střídal duše mučení
Myslel jaký vymyslel trik
Časem byl už neurotik

Některé verše jak válek hřmění
trvale vnikly do podvědomí
Co jeho ovlivnilo často nejvíce
byla tato i když ne svatá trojice

„Radu dá ti každý přítel
nikdo však mouky pytel“

„Však na pány
v krytém voze
také někdy vtrhne
Jednou se jim
kolo zláme
jindy zas vůz vrhne“

„Až se tobě ruka bude třásti
synek koryto ti udělá“

Na sklonku života z ničeho jen tak
i u mne dostavil se básnický přetlak
Však nevzlétl jsem – to všichni vědí
Zůstal na zemi – básník denní šedi
Má volání však těžko co kde změní
Autor RU 82, 19.05.2013
Přečteno 381x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kde jsou otištěny ty příspěvky? (smím-li být zvědav)

19.05.2013 15:41:40 | Robin Marnolli

Robine na: "Má Díla", strany 1 až 26 -zdravím

19.05.2013 23:11:31 | RU 82

aha, já myslel že jsou otištěny v nějakém časopise...

19.05.2013 23:14:27 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí