Plyšovej sen

Plyšovej sen

Anotace: Taky takový máš..

Mám sen, víš?

Je maličkej, tak maličkej, že ho jen stěží

držím za ruku.

Má všechno, co má sen mít, něžný úsměv

a náruč, do které se celá schovám

aby mě nikdo nenašel

když chci být jinde

a přitom se vejde do kapsy

kalhot zapomenutých

na plovárně

 

Jsme jako malé děti, všude si s sebou nosíme svoje sny

vycpané vatelínem

s očima z knoflíků

s vůní ztracených prázdnin

a nalezených pětikorun.

 

Všichni doufáme, že se na nás ten náš sen jednou usměje

a potom zmizí

aby mohl být skutečně.

 

A každý nesmim, nemůžu a nejde

je malá vražda plyšovýho snu,

který už nikdy nikoho neobejme.

 

Mám sen, víš?

Je krásnej a sladkej a voní jako

čokoláda a vanilka

les a tráva

déšť a mokrý vlasy

a polibek.

 

Mám sen.

Je skoro jako ty

jen ještě není

doopravdy.

Autor Descardea, 11.06.2013
Přečteno 736x
Tipy 6
Poslední tipující: jvacl, Amonasr, malá Čarodějka, terezkys, Noc17
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí