Pivní

Pivní

Anotace: ...

 

 

Z úrodné plsti

vyroste mls ti,

chmelové hádě

zavoní z kádě,

kde slad jej hýčká,

taková hříčka

 

všechno se rmoutí

na další pouti,

scezuje, chladí,

mladí a mladí:

mladina v květu!

 

pak další metu:

kvašení jistě,

pak zraje po dny

na jiném místě,

pivovar rodný,

toť základ státu

 

zralému blátu

je třeba péče,

přes cedník teče,

až splyne v čirou,

nazlátlou řeku

 

protéká mírou

dle svého věku

do skla a dřeva,

oceli, plastu...

 

toť základ chlastu,

či prosté chuti,

kdy lidé zuti,

v nahotě stojí -

 

vaší či mojí,

všech se to týká

 

z drsného býka

se kolouch stává,

to je ta pravá

tvář každé duše

 

nač končit suše,

když pivo plyne,

nač stránky stinné...

v pivě je pravda,

řádně si zavdat!

 

et ecce homo

 

 

 

 

Autor vkl, 29.06.2013
Přečteno 359x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli, Sýkorka07
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

fajn věc:-)

30.06.2013 11:04:56 | Robin Marnolli

Krásná óda působící na všechny smysly :D

29.06.2013 19:02:15 | Sýkorka07

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí