Svědomí

Svědomí

Anotace: ...

 

 

Prastará slovanská tradice,

krev ještě usychá na dýce,

když začne anexe polnosti,

 

toho, kdo vyčnívá, vykosti,

většina určuje pravidla, 

krev přece zbytečně nestydla,

chtěl bys říct s pohledem nazpátek

 

Z lecčehos zbyl jenom plakátek,

písmenka schovaná za hesla,

paměť se důkladně zanesla

špínou, co nepatří do krámu

 

A nač se dojímat pro fámu,

jíž kdysi bývala skutečnost?

 

Taková překrásná společnost!

Vrah - čistý, i sluha očištěn,

svědomí zavřené do čtyř stěn,

zalitých do kvádru z betonu

 

Výkřiky o pravdě bez tónu

a sluha pronáší odsudky

 

 

 

 

 

Autor vkl, 17.07.2013
Přečteno 372x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí