mám ráda stáří

mám ráda stáří

Anotace: ...

mám ráda stáří
vidím v něm moudro prošlých let
vidím v něm pokoru z nedosaženého
vidím v něm lásku z přijatého

mám ráda stáří
pro jeho vrásky v srdci
pro jeho smích v očích
pro jeho smíření v chůzi

mám ráda stáří
jeho spravedlivost, kterou zjevuje svým dětem
jeho trpělivost, kterou ukazuje vnoučatům
jeho odpuštění, které rozdává na každém kroku

mám ráda stáří
pro svou bezmocnost, která mě proměňuje v toho, kdo může pomoci
pro svou zapomnětlivost, která mi pomáhá spoluhledat
pro svou nesoběstačnost, která mě učí nebýt sobeckým

mám ráda stáří
ukazuje mi, jak vzácný je čas
ukazuje mi smysluplnost života
ukazuje mi sebepřijetí

mám ráda stáří
vůni jarních snů
ošatku podzimního ovoce
zasněženou krajinu ticha

mám ráda stáří
jeho nastavené zrcadlo
Autor zdenka, 11.08.2013
Přečteno 564x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Radhuza, poeta, mikrojimbo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já stáří rád nemam, jediný, co člověka hřeje, je přesvědčení, že se ho nedožije.

11.08.2013 23:03:13 | LordDragon

nejedno přesvědčení se dá změnit...

17.08.2013 22:05:20 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí