Usedlému Hynku Kommovi (ještě po 177 letech)

Usedlému Hynku Kommovi (ještě po 177 letech)

Anotace: ...

 

 

Čechové jsou národ dobrý!

Nešťastný, jenž v nouzi lká,

pomluvit, kdo slují obry,

nejlíp ještě za tepla,

 

byť i Čecha nepřítelem

nešetří Čech jeho vin,

jde do toho celým tělem

za podpory lihovin

 

Sbor

 

Věrný syn i bratr náš

dobré Čechů srdce máš!

v Berlíně či v Moskvě stáž

z temných hlubin vyvěráš

 

Čechové jsou národ věrný,

věrnost jejich první čest,

talent přežít nadprůměrný

bez ohledu na pověst

 

Čechové jsou národ statný,

nepřemožen český voj,

vždy připraven na stoj spatný,

vždy připraven změnit kroj

 

Čech kde stojí, krutá bitva

tamť, i mnohý slavný čin,

žádné Finsko, žádná Litva,

natož rebel bez příčin

 

Bůh můj - král můj - vlasti moje!

poslední je Čecha vzdech,

prodá všechno, od orloje

po vlastní hrb na zádech

 

Věrný syn jsi Čechů kmene,

věrný bratr bratřím svým;

brečíš v knajpě do Pramene

nad jiného bohatstvím

 

České hory - české doly -

české luhy - český háj –

Čech má zálusk na cokoli

i co jiní nestíhaj

 

Čechové jsou národ vzdorný,

v sadě skví se jara květ,

smějí se i z hladomorny,

když je pustí, chtějí zpět

 

 

 

 

 

Autor vkl, 19.08.2013
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí