Básnířky chvíle

Básnířky chvíle

Anotace: Pohledem té, co píše báseň.

Sbírka: Monogie komédie

Ze všeho, z ničeho
způsobem neznámým sklíčená
velice nestálým
poutem je ničená
ač ví, že správně ho zničit má
to však srdce dovolit nehodlá.

To ji pak dostává do stavu
kterému bránit se nezvládá
ničím, světem daným,
který ji pak zcela ovládá
zlá a se horšící nálada.

Tehdy věrně Múzu hledá
s jejími přednostmi
zda-li nějakou sílu jí nedá
a ona sílu jí veršemi předá.

Verše jsou k ní vždycky vlídné
duši uleví, neklidné
díky toho zlo snáze přehlídne
vnímá jen to co Múza jí nabídne.

Vznikajíc takto nové verše
ladně papírem se linou
a v minutách co s nimi plynou
zlé myšlenky v duši hynou.
Autor exKlarka, 27.08.2013
Přečteno 540x
Tipy 3
Poslední tipující: Miro Sparkus
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že gramaticky správně je tvar přechodníku "vznikajíce".

27.08.2013 11:12:09 | černý motýl tmy

Pěkná, má skvělý rytmus. Ani mě tu neruší ty občas trochu hrané rýmy jako hledá-nedá, sem mi pěkně zapadají. Ale přeci jen jedno místo mi nešlo přes jazyk a to:

zlá a se horšící nálada.

asi bych nechal klasicky "zlá a horšící se nálada", ta prvotní verze mi přes ten jazyk moc neleze :-).

27.08.2013 10:59:17 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí