Obraz života

Obraz života

Anotace: Pojďme malovat, dokud můžeme...

Začíná to nevinně
vrtám si prsty v hlíně
přede mnou se zjevilo plátno
barev je plno rozbaleno.

Neobratně chytám voskovky
u toho rozlívám vodovky
asi mám nějak začít
nevím, co počít.

Rodiče mi ruku chytají
a k plátnu si se mnou sedají
začínáme pomalými tahy
u toho střídáme všechny barvy.

Zkusím si nový nástroj – pastelky
s kamarády maluji zážitky
zaplňujeme pomalu plátno
bez všimnutí za půlkou jsme dávno.

Došel mi bílý prostor a přichází zděšení
to je konec všeho mého lidského snažení?
Vždyť ještě nemám ani hotovo
neber mi to, prosím tě, potvoro!

Přichází ticho a klid
konec ještě nesmí být!
V tom nekonečnu se ozývá slabá melodie
nese další plátno, ale i přesto úzko mi je.

Sleduji, jak ho připevňuje k hotovému kusu
kyne mi prstem k dalšímu barevnému pokusu
namáčím celé ruce do barev
jimi maluji tento zvláštní jev.

Jak jsem dostala další šanci malovat
to na všech výstavách světa chci ukázat
přesáhnout možná všechna plátna k malbě nabídnutá
dokud ruce budou schopné, tvořit chci jako divá.
Autor Berry, 04.09.2013
Přečteno 475x
Tipy 1
Poslední tipující: Danger
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Spojila jsi život s malováním,krůček po krůčku tvoříš.
Cítím rádost,obavu,ale hlavněchuť žít a tvořit!!!
Tak sned někdy až se střetneme,ti nachvíli zabarvím plátno pár tahy.
Mě se líbí moc myšlenka básně.

19.10.2013 10:52:01 | Danger

Díky, jsi asi první, kdo ji pochopil celou :-) Máš totiž cele pravdu ;-)

21.10.2013 20:31:23 | Berry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí