Srpen jedenadvácátý

Srpen jedenadvácátý

Anotace: když jsem se narodil

21. srpna
Stal se malý zázrak
Nebo neštěstí?
Přišel jsem do tohoto světa
Nahý
Bez chlupů
Špinavý
A s brekem
Jak výstižné!

A pak v malinké růžové vaničce
V té co dělává se v ní bramborový salát
Maminka mne umývala hadříkem
Teplou vodou z konvice
Spálila mě?
Na stole ke kterému zasedá se k jídlu
Na čerstvě vyžehlených plenách
Svíčky všude kolem jako aleje
Plály na mou počest

Hrdina ponořen do vody

Klesal jsem ke dnu rychlostí šňůry
Pupeční šňůry
Zavřel jsem oči
Nechal se unášet šploucháním vln
Vracel jsem se do slastných časů
Mateřské závislosti
Uvnitř ní kolébaje se na vlnách

Ano

Když mne umývali byl to svátek
Dnes – umývám se sám
I tak je to sláva
Autor El Vuelta, 09.09.2013
Přečteno 388x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí