Barbařin úplněk v nemocnici

Barbařin úplněk v nemocnici

Anotace: ...

*

Sestřičky bílých sestřiček
a Ty Barbaro mezi nimi
mi nasněžili do víček
kdepak jsi jen kde mezi nimi
ležím tu sám sám mezi stíny
mezi sténajícími nemocnými
kde jsou Tvé oči plné hvězdiček
Tvé oči neznající viny

Petruško Lubko Evo Káťo
člověk míní a pánbů mění
proč stojíme vám vůbec za to
zdraví nebudem jako jiní
přijdou bolesti rozvaliny
Petruško Lubko Evo Klárko
nechci se ztratit mezi stíny
i úplněk je dnes tak jiný

Čekám Tvé oči Barbaro
slova Tvé hebké slovenštiny
když popřeješ nám dobrou noc
pak úplněk je zcela jiný
večernice pod ním jen zářně kvete
Tvým očím jasným podobá se
ode dneška jsi Zornička
léčivá Barbaro v horkém létě...

*
Autor střelkyně1, 26.10.2013
Přečteno 427x
Tipy 25
Poslední tipující: Dimitrij Francheskoli, snupicek, Isquieasuus, Gabrielle, tato22, čarodějka07, enigman, Květka Š., Radhuza, Já Esther Ruth, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čekám...

29.10.2013 11:43:55 | enigman

to je moc pěkný...moc...:-)

28.10.2013 10:01:02 | Květka Š.

mám ráda tvou Barbaru... dlouho jsem tu nebyla, všechny jsou překrásné

27.10.2013 10:40:23 | Radhuza

Souhlasím s danaskou. Je to prodchnuté takovou ryzí nepředstíranou lidskostí a empatií. To jsou dnes hodně vzácné květinky :-)

26.10.2013 23:05:18 | Amonasr

Je to moc hezké, ty verše přímo zpívají. A obsah je také krásný. Dávám ST

26.10.2013 21:20:02 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí