Morální kodex doby

Morální kodex doby

Anotace: Každý z nás má nějaký morální kodex nebo soubor hodnot či zásad, které ho vedou životem. Je to asi jedná věc, která může nějakým způsobem ovlivnit život každého jednotlivce.

Sbírka: Ztracená v umění

Romantická večeře či jít do kina

To už se dneska nedělá

Dneska se líbá na veřejnosti

Ať závistivci puknou zlostí.

 

Přátelská výpomoc?

Tak proč by ne,

On ten její doma jistě jí promine.

 

Na akci sotva dozví se o jeho jménu

Jdou spolu náhle, už jen mohla by nabídnout mu cenu.

Možná nevyhověl představám

Přesto však ona v parku se mu oddává.

 

A až ráno z akce vrátí se,

do blogu si o tom jistě napíše.

Nejspíš pak hodí další fotku na síť

Aby mohla nepřejícím zase den zkazit.                

 

Třeba přidá i milion fotek s výstřihem

A najde o své mladičké tělo

zájemce s předstihem.

 

Náhodná setkání, náhodné styky

Hlavně se bavit a nevázat

Nekazit společenské zvyky.

A kde je morálka, hrdost, věrnost a pýcha?

Kdo má o těch vašich perverzních zážitcích

pořád slýchat.

 

Já závidím vám stále vaše nevázané duše

My samotáři romantici básníme,

co láska spravit může.

 

Možná, že máme život prázdnější o akce

Jaká však bude vaše reakce

Až se vás vnouče zeptá na mládí?

Snad přiznáte, že dětství vám

Skončilo ve dvanácti sexem náhodným.

 

***

 

Omlouvám se, za moralizování.

Autor Philosophic Theory, 29.10.2013
Přečteno 480x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Isquieasuus, Samantha Graham, penstla, Inna M., enigman
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pýcha mi také nesedí a je to víc úvaha než báseň a pravdivá.

30.10.2013 21:13:16 | Lilien

Ta pýcha je spíš ve smyslu hrdosti a sebelásky (zdravého sebevědomí), ale chápu, že to tam někomu nemusí zcela sedět :-).

31.10.2013 12:04:20 | Philosophic Theory

Líbí se mi ta úvaha. Fakt dobrá.
Trochu mi tam nesedí ta pýcha vedle hrdosti :-)

30.10.2013 20:56:44 | penstla

Ano, kéž by...

30.10.2013 20:10:40 | Philosophic Theory

kéž by ten soubor ovlivnil každého v dobrém...

29.10.2013 23:58:35 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí