Rodák z Kolína

Rodák z Kolína

Anotace: ...V Lánech je holt veselo...

 

Plamínek svíce se jemně chvěl,

když strýček vodku popíjel.

Klokotal potůček outlého mládí,

barvy čiré, jako oči laní,

krásné poběhlice.

 

Zelený v něm plaz se skryl,

vidět byl a krutě pil,

tu čirou lehkou kapalinu,

co nepodléhá času, hudbě, splínu.

 

Potok bezedný,

stejně jako huba plaza,

však temný jako hlava sfing.

Plaz v tichu v rytmu arogance vede svou:

„Všichni jste blbci a já jsem king!“

 

Místo krve proudí v žilách těžká nemoc,

chřipka snad?

On je přeci venku chlad…takhle po ránu.

 

Bolí klouby, hlavinka,

žaludkem mu žáby plavou.

Kvák a kvák, jak podvečerní orchestr.

Minutu od minuty ztrácí zrak,

chudák ten náš plazí strejda zasekl se v čase.

 

Už ho vezou….!

.

.

.

.

.

.

zase

 

Autor Cizí neštěstí, 31.10.2013
Přečteno 496x
Tipy 3
Poslední tipující: Robin Marnolli, Lord Bartimaeus, Luky-33
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mno jo, tak to někdy bývá .. :)

21.12.2014 20:52:51 | Nergal

od vázané poezie (bez valného rytmu) až k volnému verši, zajímavá to směsice, ale na tom míchání stylů se mi nějak rozpadá...jinak jsou tam ale pěkná místalíbí se mi třetí verš (ačkoli bych použil spíše "útlého"

01.11.2013 00:03:52 | Robin Marnolli

Kéž by na lafetě vezen byl…
Rouhání?
Kdepak, spíš jen prosté přání
našemu národu,
co zasloužil by úlevu.

31.10.2013 20:15:08 | Luky-33

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí