Otázky skonu

Otázky skonu

Možná se zítra proměním v prach
možná, že zítra zetleju v zemi
stavím se čelem, nemaje strach
ač ve mně smutek pomalu pění.

Čekání na zázrak co život změní
je jenom ztráta daného času
ještě než tělo ulehne k zemi
čekáme na dotek božího hlasu.

Nikdo z nás neví čím zítra budeme
nikdo z nás nezná soukolí osudu
ačkoliv sny své po léta kujeme
hledáme bohatsví, zdraví, pohodu.

Každému z nás cosi je dáno
každému z nás přiznán je čas
buď to to stihnem pak bude nám přáno
nebo nám život přerazí vaz.

Zbožnost není pradarem přírody
zbožnost nám byla dána
někdy je pocitem víry a výchovy,
která v nás roste či strádá.

Denně se peru se stejným pocitem
denně mě na prsou svírá
kdepak se po smrti ocitnem
kampak se duše odebírá?

Vratí se zpět do původu zdroje
nebo se rozplyne v temnotě
budeme součastí rozkladu hnoje
nebo snad znovu v životě?
Autor Ďábel sám, 03.11.2013
Přečteno 377x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, isisleo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmm..o život můžeme přijít různě,smrt je jen jednou z možností..no tohle mě dost zajímá,jinak dobře napsané

03.11.2013 11:55:53 | xoxoxo

..najít jistá tajemství..musíme vždy jen v srdci života..

..jsem ráda, že Tě vidím:-)

03.11.2013 07:51:32 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí