Podzimní

Podzimní

Anotace: Je podzim, je říjen, padá listí... (už listopad no)

Je podzim, aspoň se to kolem říká,
když padá listí v chuchvalcích k zemi,
na lidi dopadá nostalgie a chmury,
sedmikrásky vystrkují poslední květní lístky.

Podzim je směsice pocitů,
pro mě je různorodější než aprílový duben,
teplo střídá voňavý déšť a ranní mrazíky,
v duši mám duhu nad rozkvetlou loukou.

V chladném ránu stoupá pára od úst,
maluje obrázky nad hlavami spáčů,
já si zvedám barevný list do památníku
a skotačím po patnících svižnou polku.

Nedokážu vymalovat tu barevnou krásu stromů,
ranní červánky s ledovou ranní mlhou,
keře chystající se k medvědímu spánku,
veverky se zásobami oříšků nad hlavou.

Tak to fotím do památníku srdce,
které se probírá krásnými vzpomínkami,
letními kopretinami nebo lesními dřívky,
a stejně skončí u sedmikrásky…

A tak se usmívám na svět,
v ruce svírám kaštany,
hážu nad sebe listí,
není mi totiž smutno na podzim.
Autor Berry, 09.11.2013
Přečteno 410x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Hesiona-Essylt
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně poetický popis, ale spíš než jako báseň to vnímám jako prózu :)

09.11.2013 20:57:56 | Hesiona-Essylt

Asi to je diskutabilní, já sama se nemohla rozhodnout, tak příště si dám větší pozor. Děkuji :-)

10.11.2013 10:55:19 | Berry

Je to jen můj soukromý pocit, vjem, takže to neber jako výtku - že by sis měla dávat větší pozor. :) Někdo jiný to bude vnímat jako poezii :)

10.11.2013 11:50:42 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí