Bezejmenná

Bezejmenná

Anotace: Koho napadne nějaký název prosím do komentů. Mockrát děkuji :)

Po ránu už se třesu chladem,

snad neumřou ptáčci hladem,

ale kdepak, Ti už u nás nepobývají,

teplé kraje na pár měsíců obývají.

 

Tělo těžce leze z postele,

je tu zima jako v kostele.

Zuby drkotají o sebe,

všechno mě už vážně zebe.

 

Přišel k nám už zase mráz.

Přišel rychlý teplotní sráz.

V pátek jsme v krátkém tričku byli,

včera jsme o tom již pouze snili.

 

Za pár dní nám nasněží,

dětičky se na sníh těší.

Doufáme jen, že na Vánoce,

nebudeme pěstovat tropické ovoce.

 

Já vím, je to ironie,

ale byla to i historie.

Pamatujete si časy,

kdy na Vánoce vylézali plazi?

 

Jdeme dále, silvestr,

to bude pěkný orchestr.

Maturantům nervy pukají,

kukačky už maturitu kukají.

 

Volného času nazbyt není,

všechen čas tráví jen u učení.

Maturitní otázky ze všech předmětů

z nervů přepisují do sonetů.

 

Zní to trochu neeticky,

ale berme to jen poeticky.

Maturantům čas utíká hodně rychle

za chvilku budou počítat plochu krychle.

 

A pak než se nadějí,

učitelům se vysmějí.

Maturitu za sebou

a na univerzity se rozjedou.

 

Autor Therentia, 12.11.2013
Přečteno 400x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň musí mít nějaký rytmus, nestačí, aby se konce dvou řádků přibližně rýmovaly, musí mít taky stejnou délku.

Přišel k nám už zase mráz. (7 slabik)
Přišel rychlý teplotní sráz. (8)
V pátek jsme v krátkém tričku byli, (9)
včera jsme o tom již pouze snili. (10)

13.11.2013 09:06:12 | Hesiona-Essylt

Jenze poezie je tolik druhu, ze nektere se ani nerymuji a dle meho nazoru: A co ze nema stejny pocet slabik? To neni tak podststne.

13.11.2013 14:44:29 | Therentia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí