Černobílá kolorita

Černobílá kolorita

Anotace: Mít svůj vlastní svět uprostřed okolního světa. Touha a zároveň obava spojit tyto dva světy dohromady v jeden celek.

Sbírka: Vzpomínky přítomnosti

Jsem pamětník

z černobílých filmů

vidím zeleň stromů,

blankyt nebeských sfér.

 

Jen za pětník

koupím v kleci ctnosti,

vypustím v opilosti,

svět bude zas fér.

 

Z nor od lišek

budu mít pelíšek,

tam přečkám zimu.

 

Jestli se vyčasí

sychravé počasí,

zažiju psinu.

 

Ale co když ne!

 

Jsem nádoba

s množstvím stesku, žalu,

kterou pro náladu

plníš melancholií.

 

Jen ozdoba

visící na stromečku

v opuštěném domečku,

napaden letargií.

 

Z plat od vajec

budu mít kavalec,

kde přečkám léto.

 

Než na mě nasněží,

pohnu se jen stěží,

uvězní mě to.

 

Ale co když ne!

 

Ale co když…

Autor Marbal Škutin, 22.11.2013
Přečteno 663x
Tipy 2
Poslední tipující: tato22, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pamětník němých filmů určitě nejsi tak se uvolni...

22.11.2013 11:21:45 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí