Rána

Rána

Anotace: Báseň s dvojsmyslným názvem o slastech a strastech lidského života, která ukončuje tuto sbírku. Děkuji všem, kteří přečetli nebo dokonce okomentovali některé dílo ze "Vzpomínek přítomnosti".

Sbírka: Vzpomínky přítomnosti

Ranní vzduch bývá studen,
když ochladíš ho studem
svůdné noci 
v rozrušení.

Spadlý list vrátil duben
zpět na strom vylézt půjdem,
vstříc ovoci
pokušení.

Pod dekou intimity
spojeni v celek.
Ztrácíme identity
rozdílných délek.

Čas plyne hypertenzí,
rozbřesk noc prosvítí.
Rozplyne matnou tezi,
nás však neosvítí.

Pak vítr studí,
z tújí
dělá strašáky.


Pohledy nudí,
dují
spěchu začátky.

Ráno zas vstává do práce, na zastávce.

Odrazy modrých majáků
na stěnách baráků
stojí v křižovatce
a neví, kam dál.

Do nebeských výšin
či pekel propasti
dorazí přání
upřímné soustrasti
nebo
 půjdem ještě dál?

Autor Marbal Škutin, 29.11.2013
Přečteno 495x
Tipy 2
Poslední tipující: tato22, J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí