Svůj úspěch si musím vyšlapat?

Svůj úspěch si musím vyšlapat?

Anotace: Těžký je život za minimální plat ... :-))

.

To je práce, těžká služba
nemáš ohled k mým tužbám
nutíš mne jen do práce
a já bych chtěla - utrácet

Jenže kde vzít prachy, kde je vzít
jak čarovný kruh prorazit
půjčka sem a splátka támhle
a měsíc se tak dlouze táhne

Po výplatě tři dny hej
pak už zase jen ouvej
ráno rohlík, černý kafe
v televizi někdo blafe

že prý krize u nás končí
já však doma svítím loučí
jím brambory s karbanátkem
než pondělek se setká s pátkem

O sobotách, o nedělích
zastihneš mne sbírat v polích
tahám dřevo z lesa potají
snad mě kamna v zimě zahřejí

Tak tu píšu tyhle řádky
jen trochu věřit na pohádky
nebo výhru v loterii
a nemyslet na mizerii

co se na mne shůry řítí
přežívám jen s holou řití
jak se živit bez námahy
marné jsou však moje snahy

Známý radí: Nech to být
zkus ji někdy nastavit
vždyť takhle se tu živí mnohá ...

... a pak že úspěch nemám v nohách!

.
Autor Zasr. romantik, 25.12.2013
Přečteno 387x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Hopsinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, i když trošku drsnééé, a ten konec!!, doslova horor, kam se ser.. zprávy z Novy:-)

05.01.2014 21:08:10 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí