Výroční

Výroční

Anotace: 29. prosince 1989 komunistické Federální shromáždění jednomyslně volí prezidentem Václava Havla.

 

 

Na to, že odkopl jsi Kryla,

kašlu, to pošpinilo tebe.

I to, že se tvoje cháska zpila

z moci, co spadla jim z nebe,

 

je mi jedno, to je zkrátka české.

Však nemám právo odpustit

za ženy, co trápily se steskem

po mužích, co odmítali propustit,

 

po dětech, co utíkaly na západ.

A tys nehnul ani prstem,

by naše děti mohly netápat,

co bylo zločinem, co trestem.

 

Snad opilost to byla mocí,

či jen prostá lidská lhostejnost,

už od té doby přešlo tolik nocí,

já stále nezmohu se na vděčnost.

 

 

 

 

Autor vkl, 30.12.2013
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí