Legenda

Legenda

Anotace: ...

 

 

Prolog:

 

Nocí se plíží krysy z nor,

nad mořem strmí Elsinor

a reje duchů kvílí.

 

Stíny se zatím míhají,

veřejně nebo potají

princovou dlouhou chvílí.

 

 

Intermezzo:

 

Toť vůle tvá, tys její syn,

staletí prošla a tys in

a nemáš o tom zdání jen,

proč ty, když jiný pomíjen.

 

 

Epilog:

 

Kdyby si bral Hamlet

denně třicet tablet,

tak by neměl vidiny

ze zkažené hydiny,

tucet lidí mohlo žít

a dramatik nemlžit.

 

Legendy jsou pěkná věc,

litry krve na konec,

litry slzí z publika,

Shakespeare nebo Sulika.

 

Scénář - dojmout hlediště,

ne-li teď, tak propříště,

věčný souboj - věčná řež,

nejsi Hamlet – neumřeš.

 

 

 

 

Autor vkl, 04.01.2014
Přečteno 407x
Tipy 3
Poslední tipující: poeta, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fajne. Líbí se mi i ta nevšední forma. Je pěkně hravá.

04.01.2014 19:42:42 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí