Znojmo

Znojmo

Anotace: ...

 

 

Ozvěny staletí na břehu Dyje,

skála se ohřívá v obdivu věků,

tisíce nápěvů na melodie,

tisíckrát rozbitých o zem i řeku.

 

Modlení střídá se s modlami v čase,

víra se propadá a stoupá vzhůru,

člověk je boží syn, člověk je prase,

za světla svinící anděla z kůru.

 

Zbožnost má podobu světce i kata,

ať už je v ornátu a nebo rudá,

krvavé potoky přes hory zlata,

pro něž tě kdokoli ochotně udá.

 

Do zdiva shora se opírá bouře

předešlé obrazy kapkami stírá,

klid a mír, výkřiky, oblaka kouře,

pod patou výklenku střídá se víra.

 

 

 

 

Autor vkl, 07.01.2014
Přečteno 350x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, enigman, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak pod patou hmmm...

08.01.2014 16:39:39 | enigman

Aby bylo jasný, kdo je v té celé truchlohře na výši :-)

08.01.2014 17:07:41 | vkl

A říká se pod okny, ne? I když tohle je spíš takový okýnko :-)

08.01.2014 17:19:21 | vkl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí