Voda

Voda

Anotace: Slečna as voda. Slečna vs voda.

Píši krásnou báseň o tobě,

v přítomnosti a této době

Báseň o slečně a vodě,

Jenž stála při jejím zrodě

Jako voda se zde vlní,

Občas sbírá i to trní,

Jednou do srdce hocha připluje,

Jak vlila se, tak i odpluje.

Však je dobré býti vodou,

Neb nic není jen náhodou.

Proč je důležitá pro nás,

Proč žijeme, chodíme snáz.

Bez ní nemůžeme žít,

Den co den, musíme ji pít

Kdo ji nepije,

sám se zabije.

Tak proč nežít s touto slečnou,

Slečna, jenž je vodou věčnou.

Autor SmallGeorge, 24.01.2014
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: Aiury, Bunney
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí