Ostražitá

Ostražitá

Anotace: nebo nerozhodná (?)

Usilovně přemítám

nevím, čeho se naděju.

Údajně mě čeká něco nového

je to prý úžasná věc…

No tak se přestaň bát skoku do pochybna!

To se lehce řekne...

 

ale jak překročit ten přízrak temnoty?

Má ostré hrany a pichlavé pahroty.

 

Každé pro  má své proti

a to jsou ty šmouhy na kráse

co jsou vidět nebo slyšet.

Ale co háčky dosud skryté

nebo povrch koule uměle vyhlazený

 

po něm hladce sklouzne každá zbraň

ani se mi nechce podívat se naň.

 

Tady mám své jisté

to přece nade vše miluji.

Nač si pálit prsty a kdovíco riskovat

nebo snad dokonce trpět ústrky?

Je těžké se rozhodnout

 

když dobrá šance je tak sporná

snad pomohla by hladomorna!

 

Tak seber odvahu a směle vykroč

ať si nejsi tak odporná!

 

/do neznáma

kde dozajista nebudeš tak úplně sama… /

Autor Inna M., 04.02.2014
Přečteno 355x
Tipy 9
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, enigman, zdenka, Martin Šimeček, Amonasr, poeta
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snahu překročit svůj stín hodnotím vždy kladně.

07.02.2014 13:46:46 | VEDz RVAHEs

přesně jen vykroč...a je to docela jednoduché že...

04.02.2014 23:29:43 | enigman

...někdy bere člověk ohledy na druhé, aby zjistil,že oni to tak vůbec nevidí, že se dívají jiným směrem...směle vykročit a jít...děkuji za ni, Inno...z

04.02.2014 20:20:43 | zdenka

Za malinko:)

05.02.2014 10:33:18 | Inna M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí