Život

Život

Anotace: Báseň o nejednoduchodsti života. Od dětství až po smrt. A přeci si to každý musí zažít...

Život. Každý z nás ho žije,

do tváře nám jizvy ryje.

Většina se je snaží zamaskovat,

a nikdo ne je trochu schovat.

 

Dítě se narodí vmžiku

a je hned oblečeno v triku.

Triko ušité ze slz života,

nic ho nenaplňuje, jen prázdnota.

 

Dětství uběhne jako maratón,

a je k němu navždy připjato.

Plnoletí z nás jsou lidé,

jen to k nám samo přibyde.

 

Stáří se blíží rychlostí vlaku,

jsme připraveni odejít jen v saku.

Dřevěná rakev už čeká k náplni,

jen tuto úlohu však neplní.

 

Život je pryč, jak když se kamínkem hodí,

vyplouváme na cestu dalekou s lodí.

Nikdo se nestačí ani ohlédnout

a další už čekají až nasednou.

 

To vše a ještě více všechny čeká,

někoho to zatím leká.

K životu není ještě připraven,

ale někdo už volá:,, Alou ven!"

 

 

 

 

 

 

 

Autor suzuki.mel, 20.02.2014
Přečteno 338x
Tipy 1
Poslední tipující: danaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj a vítej na literu. Básnička je hezká.

20.02.2014 19:22:55 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí