Ochmelka

Ochmelka

Anotace: Takových ochmelků běhá po světě plno.

Smutně sedí pivař Jíra,
před sebe jen tupě zírá,
náladu mu Božka kazí,
zase byla s Frantou v mlází.

Jak to řešit, rada drahá,
tak po dalším pivu sahá,
nehodlá on vzdát se lehce,
z hospody se mu však nechce.

Večer, když pak domu míří,
doufá, že se s Božkou smíří,
marně hledá svoje klady,
žena se hned točí zády.

Bouchly dveře, světlo hasne,
znamení to přece jasné,
nemá ženu, Franta vede,
na koho ten průšvih svede?

Tohle konec dobrý není,
pro mnohé snad poučení,
do hospůdky pouze s ženou,
neb k rozvodu vás poženou.
Autor Psavec, 01.03.2014
Přečteno 319x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman, básněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ochmelkům se vyhni...starý moudro:-)

01.03.2014 20:53:00 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí