Jen tak pro radost

Jen tak pro radost

Anotace: Tak moc jsem se zabrala do svých povinností, že jsem úplně zapomněla opravdu žít... Kdy jsme se vlastně přestali radovat z maličkostí?

Jen tak pro radost hvízdnout si a brouzdat se kaluží,
usmívat se na svět, mít pocit, že nic už mi nedluží.
Pozdravit neznámého, dát tlusté feně svůj poslední piškot,
přestat pídit se po problémech, zkrátka žít si svůj život.

 

Hodit své peníze na autobus bezdomovci do klobouku,
místo piva v baru jít se proběhnout po palouku.
Vypnout svůj telefon, spálit diář, budík rozmlátit kladivem,
na všechno na světě dívat se s posvátným údivem.

 

Konečně se rozhlédnout a začít vnímat všechno okolo nás,
zpomalit celý náš život, v té nejhezčí chvíli zastavit čas.
Každý doušek našeho bytí umět vychutnat si opravdu do sytosti
a vrátit se do doby, kdy jsme se uměli radovat z maličkostí.

Autor wendy.poezie, 02.03.2014
Přečteno 389x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, jitoush
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kde mám kladivo?...a jo jde to...

03.03.2014 23:30:08 | enigman

...Pravdu díš....nezapomínat se radovat z maličkostí.../úsměv/.ji.

02.03.2014 11:45:52 | jitoush

přesně tak, úsměv je někdy nejlepší lék... na všechno :)

02.03.2014 12:54:57 | wendy.poezie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí