Zdál se mi sen

Zdál se mi sen

Anotace: asi z toho bude písnička (2014), uvítal bych nějaké názory

Zdál se mi sen,
o tom, že už je zítra.
Normálně probuzen
do tak krásného jitra!
Vydal jsem se ven
a cestou někoho zahlíd.
Byl dost upocen,
nesl hromadu rakví!

Tak utíkal jsem,
začínalo se stmívat.
O rakev zakop jsem,
někdo mohl se dívat!
Neměl snad být den?
Ptám se v duchu sám sebe.
A co ty truhly kolem
a nade mnou krvavé nebe?

To se mi snad zdá,
cítím na zádech oči.
Předtucha to zlá,
váhám, zda se tam otočit.
Zvědavost mi nedá
a pátrám, z čeho mě zebe.
Bytost je tam šedá,
poznávám v ní však sám sebe!

Hned na mě promluvil,
znělo to jakoby z lahve.
Krev mi prchla z žil;
„Odnes prosím ty rakve!“
Kéž bych vzhůru byl,
polohlasně jsem hlesnul.
Dvojník se probudil,
a já jsem zůstal ve snu!
Autor el sereno, 25.03.2014
Přečteno 372x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

klidně to zhudebni

25.03.2014 23:29:47 | Robin Marnolli

už to tak napůl je :) jen nevim, jestli to nevyznívá příliš jako blbost..

26.03.2014 19:55:24 | el sereno

No tak na básnickej text mi to přijde jednodušší, ale písně jsou různé, a může to mít i různá hlediska, může to být píseň vážná, humorná, parodie...atd, v humorných věcech lehčí rýmy nevadí...

26.03.2014 20:00:27 | Robin Marnolli

tak paráda :)

26.03.2014 20:03:46 | el sereno

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí