samasamota

samasamota

Anotace: ...

Zase si sedáš vedle mě potichu,
díváš se prázdnýma očima vzhůru,
Od konce k začátkům, z dobrého ke hříchu,
lákám tě smyslně jak světlo můru.

nohama spleteni, pleta se pod nohy,
štěstí si pádem pak rozbilo ústa,
Ve tmavých koutech, sny modré oblohy,
poslední z posledních, co s Tebou zůstal.

Není to dávno kdy schoulená na prahu,
almužnu prosila vetchá jak bída,
Zda-li si plácneme, možná mám odvahu,
následný prvního u vesla střídá.

Šlapeme vodu, vana už přetekla,
sousedé skrz prsty budou se dívat.
Po cestách dlážděných míříme do pekla,
v kalužích budu Tvé odrazy hlídat.

......


Poslední v řadě si kapsy tahá,
stébla ohýbá kdo míří ke dnu,
lehnem si do trávy, když noc je vlahá,
nebo si k Tobě potichu sednu.
Autor černočerný, 07.05.2014
Přečteno 400x
Tipy 10
Poslední tipující: tato22, 666 Idiot MCR, Kett, Hesiona-Essylt, Jin&Jang, Aiury, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Joj, to jsem si užila poctivého vázaného verše! Dík za potěchu po parném dni :)

10.06.2014 20:09:48 | Hesiona-Essylt

... ráda potichu sedávám ... vkrádám se do svých myšlenek ... jsem mlha pozemská ...

10.06.2014 20:07:40 | Marcella

Líbí se mi jak obsah básně, tak to, jak krásně plyne po jazyku ... :) Hezké :)

07.05.2014 23:27:32 | Aiury

Jo...je to tam! vítej.
Příjemný abab, vyzrálý. Žádná říkanka:-)

07.05.2014 23:23:56 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí