Zrcadlo, řekni mi

Zrcadlo, řekni mi

Anotace: Někdy se člověk ptá....

Zrcadlo, zrcadlo řekni mi

jak moc jsem se změnila
za posledních deset let?

Jakou odpovědˇ
by jsi ráda slyšela
chceš pravdivou odpovědˇ?

Jsi den ode dne starší
a zkušenosti přibyly
ty špatné v životě tvém
tvou naivitu zabily.

Opatrnost je ti bližší
než-li kdy dříve
lépe posloucháš, co slyšíš
i to tě naučily těžké chvíle.

Cítit jak srdce radostí poskočí
je těžší než bylo
za to i maličkost potěší
je to života dílo.

Slzy proplakané
by se na litry spočítat daly
vzpomínky uložené
když ti lidé víru v sebe vzaly.

Smích na tvých rtech
často pláč skrývá
děláš to pro blaho těch
kterým víra zbývá.

A kde je odpovědˇna mou otázku?

Každý se časem mění
tak to vždy bylo
poznáš to v zrcadle
když najdeš novou vrásku.
Autor Rozina, 25.05.2014
Přečteno 271x
Tipy 7
Poslední tipující: vodnař, SmallGeorge, AndreaM, Aiury
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je skvělá a pravdivá, ST :)

25.05.2014 16:08:35 | AndreaM

Moc ti děkuji.

25.05.2014 16:14:21 | Rozina

Bojím se změn ... bojím se, že mi čas ukradne všechny sny ... ale snad se s tím dokáži poprat stejně jako Ty :) Úžasná báseň :)

25.05.2014 13:31:18 | Aiury

Moc ti děkuji, ale je pravda co se říká, pád tě posílí, takže i všechno zlé je pro něco dobré.

25.05.2014 13:34:35 | Rozina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí