Nevykořenitelná

Nevykořenitelná

Anotace: tady jsem doma...

Do Polabské nížiny

denně z kopců sjíždět musím,

ze života ve městě však,

z toho mívám kůži husí.

 

Spousta aut a davy lidí,

beton všude na dohled.

Žít ve smogu? Nezávidím!

Chemička vypouští jed.

 

Proto odtud pospíchám,

jakmile mám v práci padla,

nežiji tu, nedýchám,

cítím se jak kytka zvadlá.

 

Železnými horami

vede plno pěkných cest,

vískami, co klidné jsou,

chybí jim ruch velkoměst.

 

Mezi poli volný prostor,

svěží vzduch mě opíjí,

káně mi nad hlavou létá,

křídla já mu závidím.

 

Pryskyřníky, kopretiny

zdobí příkop travnatý,

svojí vůní bez omámí,

pes tu štěká u chaty.

 

Slunce je mým společníkem

při potulkách krajinou,

tady všude já jsem doma,

nevyměním za jinou.

 

Zažívám tu rozbřesk ranní,

žár letního poledne,

často mne též soumrak šerý

na mých cestách doběhne.

 

Setmí se a vše se zklidní,

kraj se do tmy zahalí,

hvězd je náhle plné nebe,

na ten moment čekaly.

 

Miluji svou domovinu,

pro mě svoje kouzlo má,

nabízejte poklad zlatý,

odmítnu ho, zůstávám!

Autor AndreaM, 26.05.2014
Přečteno 259x
Tipy 6
Poslední tipující: jenmravenec, jitoush, Rozina, Aiury
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé, zase jedna ze života, naprosto souhlasím není nad čerství vzduch.

26.05.2014 11:28:25 | Rozina

Ahoj, moc děkuji. Napadla mě včera, když jsem jezdila na kole a bylo mi naprosto skvěle :)

26.05.2014 16:30:46 | AndreaM

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí